EMPATISPELEN

Det övergripande projektet Empatispelen, eller The Empathygames som projektet heter på engelska, vill producera interaktiva upplevelser, spel, filmer och live-evenemang som skapar intresse mellan människor och breddar förståelsen av “den andre”.

Empatispelen Skola heter det specifikt riktade projektet till skolan, som består av workshops för skolan. Mer om detta under fliken Workshops och Informationsmaterial.

Vi vill utforska och bredda berättandet i en värld av uppslukande medier och spel och bidra till en positiv förändring. Vi vill ifrågasätta normer,  öka medvetenheten om jämställdhet och öka empatin för andra människors livsvillkor.

Det digitala delen av projektet: Vårt första empatispel i Virtual Reality 360° är det animerade Make Happy, det första spelet av tre i en serie om utanförskap i skolan.

Vi är ofta ute och visar upp Make Happy och andra Empatispel på kommundagar, fritidsverksamheter och ungkulturhus.

Maila oss för mer information om den digitala delen av spelen samt  för att beställa workshops till skolan. Träning finns även för personal som arbetar med barn och ungdom.
modernateatern [at] gmail.com

Läs gärna mer om den digitala delen av projektet på vår sida Do Good Games.

Observera att Empatispelen Skola -workshop i etik och empati för skolor INTE är det som beskrivs på Do Good Games – hemsidan utan det generella projektet. Mer om Empatispelen Skola under fliken Workshops.