Om projektet

Empatispelen™ och The Empathygames™ vill producera interaktiva upplevelser, spel, filmer och live-evenemang som skapar nyfikenhet mellan människor och breddar förståelsen av “den andre”. Empatispelen Skola är en workshop inom detta projekt som vi genomför med skådespelare ute på skolorna och från 2021 även digitalt. (Se Workshops)

Vi vill utforska och bredda berättandet i en värld av uppslukande medier och spel och bidra till positiv förändring. Vi vill bygga broar mellan förr och nu, mellan analogt och digitalt och skapa möjlighet för verkliga möten mellan människor. Vi vill ifrågasätta normer, öka medvetenheten om allas lika värde och öka empatin för andra människors livsvillkor.

Vi vet att det är möjligt att träna upp förmågan och viljan att utföra empatiska handlingar. Och vi har Empatiforskare och forskning som stödjer detta med fakta.

2016 kom Make Happy, det första spelet av tre i en serie om utanförskap i skolan – vårt första Empatispel i Virtual Reality 360°! Vi håller på med den andradelen som handlar om att vara en by-stander.
Vi har ofta varit ute och visat upp Make Happy och låtit både unga och vuxna som arbetar med unga på kommundagar, fritidsverksamheter, ungkulturhus och bibliotek och skolor, prova spelet.

Snart kommer vi igen och då kan du kan själv prova det!

Make Happy: I VR-glasögonen, i den animerade miljö du nu upplever att du står i, träffar du en ledsen skolkamrat. Genom att hjälpa hen med tre saker gör du hen glad igen och ni får båda flyga genom rymden och det ger en svindlande känsla. Kombinationen av att du just hjälpt nån och flugit i rymden är oslagbar!

Vill du veta mer om projektet eller om någon specifik del av projektet, maila oss på:
workshops [at] empatispelen.se