Workshops

I • Empatispelen för Skapande skola
Vår mycket uppskattade workshop om Etik och Empati för elever från 7:an och uppåt, där ungdomarna genom konkreta teater- och textövningar tränar sin förmåga att sätta sig in i en annan människas livssituation, både här hemma i Sverige och i världen.
– Vi lägger just nu upp våra turnéer för Skapande Skola. Tveka inte att höra av dig till Moderna Teatern om du vill att vi ska komma till just er skola.

II • Empatispelen för digitala verkstäder
En workshop lämpad för digitala verkstäder och fritidsverksamhet för yngre barn (7-12 år). Barnen får pröva vårt spel Make Happy i VR (Virtual Reality), vi undersöker tillsammans med dem vilka spel de själva gillar att spela och hur de skulle kunna göra ett eget empatispel – spel där man hjälper nån, eller som ”gör gott” – för dator eller VR.

III • Empatispelen för vuxna
En halvdags workshop om att möta ungdomar i ungdomars egen värld, för alla som jobbar med eller för ungdomar. Vi berättar om hur vi väcker ungdomarnas kreativitet och om hur vi genom att koppla ihop den digitala världen med den analoga får igång deras eget skapande, bryter normativa grupperingar och andra gängformationer. Deltagarna får både prova vårt Empati VR-spel och göra vissa av våra vanliga analoga kommunikationsövningar. Workshopen passar pedagoger, kulturutvecklare och andra vuxna.
Maila oss för att få veta mer om eller beställa våra workshops:
workshops [at] empatispelen.se

Snart öppnar vi också en Facebooksida
– där elever och andra som deltagit i våra workshops kan fortsätta engagera sig långt efter vi lämnat klassrummet.
Håll utkik!